Articole

Despre noi

  În vederea consolidării interesului Republicii Moldova de a fi parte a parteneriatului european în domeniul acestor servicii, începînd cu 23 aprilie 2008 statul devine membru al EUPOS.
EUPOS (European Position Determination System – Sistemul European de Determinare a Poziţiei) – prezintă o colaborare a autorităţilor publice din 15 ţări ale Europei de Est în domeniul informaţiei geografice şi a ridicărilor geodezice. Activitatea principală a proiectului EUPOS este promovarea sistemului tehnic ce permite perfecţionarea poziţionării satelitare prin intermediul reţelei de staţii terestre de referinţă. Realizarea acestui sistem în Europa necesită contribuirea autorităţilor publice din diferite ţări, care vor efectua implementarea şi exploatarea acestuia.

Sistemul DGNSS are un potenţial pentru menţinerea unui spectru larg de aplicaţii tehnice în diferite sectoare care într-un mod sau altul influenţează dezvoltarea regională. Activitatea comună EUPOS-IRC este un exemplu concret de colaborare a autorităţilor publice, acestea activînd în diferite regiuni ale Europei şi avînd un scop comun de promovare a sistemului reciproc avantajos pentru regiunile în colaborare.

Centrul de control se află în Institutul de Geodezie, Prospecţiuni Tehnice şi Cadastru "INGEOCAD" şi prestează servicii pentru toţi doritorii.

Priviţi  Staţiile MOLDPOS pe harta de marimea mare.

FaLang translation system by Faboba